– Boekentips voor ouders van een zorgenkind –

Het lezen van boeken levert je niet alleen kennis en inzichten op. Het kan je troosten, ontspannen, je kan erdoor gaan reflecteren en relativeren. Reden genoeg dus om wat interessante, ontroerende en leerzame boeken op een rijtje te zetten. Mis je een boek dat hier absoluut bij moet staan? Boekentips voor ouders van een zorgenkind is gemaakt voor en door ouders. Geef ons dus gerust nieuwe tips door! Stuur een mail naar info@stichtingoudersvoorouders.nl. Vermeld de schrijver, de titel en waarom je het andere ouders aanraadt.

 

boekentips voor ouders met een zorgenkind - gewoon-doenGewoon Doen |Marja Vijn

Een bundel met 25 verhalen over de wereld van en rondom mensen met een verstandelijke beperking. Het zijn fictieve verhalen, vaak losjes gebaseerd op ervaringen van anderen en op Marja’s eigen ervaringen als moeder van een zoon met autisme en een verstandelijke beperking. Dit boek is interessant voor ouders, broers/zussen en andere betrokkenen. Er zijn verhalen over allerlei levensfasen, van emotionele momenten als een diagnose of overwegingen rondom uit huis gaan, tot dagelijkse gebeurtenissen als sporten, een familiefeest en een corona-besmetting. Er zijn ook verhalen rondom thema’s als seksualiteit, sterven en de impact op zusjes/broertjes. Achterin in het boek vind je per thema achtergrondinformatie en verwijzingen naar websites (ook onze website).

Klik hier voor meer info en recensies.

 

 

Zorgen voor jou | Ellen De Meyer

Een eerlijk boek voor en door mantelouders Ellen De Meyer schrijft vanuit haar eigen ervaring als mantelouder van baby Pia. Ze deelt haar verhaal, maar ook veel praktische info en advies. Ook getuigenissen van andere Vlaamse en Nederlandse zorgouders komen aan bod. Of het nu misgaat tijdens de zwangerschap, de geboorte of de eerste jaren: ieder zorgkindje krijgt een plaats. Dit boek is er niet alleen voor ouders, maar ook voor vrienden en familie. Het biedt antwoord op vragen als ‘welke administratieve zaken moet ik regelen?’, ‘hoe ga ik om met alle “goede raad” en foute opmerkingen?’ of ‘Wat kan ik als familielid/vriend doen?’. In het boek zal je ook getuigenissen lezen van Arwen, de mama van Jayme. Jayme is het jongetje dat in Nederland bekend werd door dezelfde zeldzame ziekte.

Klik hier voor meer info en recensies.

 

 

boekentips voor ouders met een zorgenkind - uit liefde voor jezelfUit liefde voor jezelf | Gijs Jansen

Dit boek is echt een aanrader als je met meer energie door het leven wilt gaan. Het is een zgn. zelfhulpboek, maar nu eens een waarin de schrijver ook over zichzelf durft te praten. Het leest heel makkelijk. Gijs Jansen stelt kwesties aan de kaak, bijvoorbeeld dat als je maar hard genoeg en positief denkt, dan zal alles uiteindelijk goed komen. Maar is dat wel zo? Wat als je het omdraait? Moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden zitten in het basispakket van het leven. Het is de kunst om er slim mee om te gaan.

Hoe zou het zijn om niet meer te vechten of vluchten voor angst en pijn? Dat je mag denken wat je denkt, mag voelen wat je voelt en mag zijn wie je bent?

Met dit boek krijg je de beste technieken en oefeningen aangereikt waarmee je meer uit je leven kunt halen. Gijs Jansen gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de Positieve Psychologie. Op zijn eerlijke, persoonlijke en humorvolle manier moedigt hij je aan om lichter te leven.

Klik hier voor meer info en recensies.

 

Stichting Ouders voor Ouders

adres:  Galjoenweg 64, 6222 NV Maastricht
mail:  info@stichtingoudersvoorouders.nl
telefoon:  +31 6 5539 7782
bankrekening:  NL02ABNA0812616472
kvk nummer:  70 70 35 23
rsin nummer:  85 84 28 453

 

 

 

social media:

Ouders voor Ouders op Facebook Ouders voor Ouders op Instagram Volg Ouders voor Ouders op LinkedIn

klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief
klik hier voor 'Ouders - verhalen en inzichten'
klik hier voor onze folder