Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

 

 

 

 

Nieuws

 

OvO locatie Maastricht geopend!

 

Op 1 november 2023 openden we onze nieuwe locatie aan de Galjoenweg 64 in Maastricht. Onze overburen, Media Service Maastricht, gaven ons een wel heel welkom gevoel (zie foto).

We zijn ontzettend dankbaar voor de grote opkomst, alle aandacht en belangstelling. Ook een groot dankjewel aan ‘onze vrienden’/partners, onze vrijwilligers en iedereen die aan deze gebeurtenis heeft bijgedragen. Bovendien zijn we ontzettend geraakt door de vele felicitatiekaarten, de donaties en mooie cadeaus!

Kortom: iedereen enorm bedankt

Wil je meer foto’s zien? Klik dan hier voor een impressie.

(Foto’s gemaakt door onze vriend/partner Attività)

 

 

Stichting Ouders voor Ouders - Maastricht
Stichting Ouders voor Ouders - Maastricht
Stichting Ouders voor Ouders - Maastricht

Gezocht: vrijwilligers

Stichting Ouders voor Ouders is op zoek naar vrijwilligers die ons structureel willen helpen tijdens de spreekuren, ouderbijeenkomsten, workshops en de jaarlijkse Ont-Zorg-Moet Dag

De spreekuren, ouderbijeenkomsten en workshops (op verschillende dagen per maand en op verschillende locaties in Limburg) zijn voor ouders van een zorgenkind. Zij kunnen (zonder diagnose) vragen stellen, advies vragen, ervaringen delen of aan workshops of andere activiteiten deelnemen. Tijdens de spreekuren kijken we met de ouders mee hoe we ze het beste kunnen helpen met dat wat zoal op hun pad komt. Stichting Ouders voor Ouders biedt een omgeving en netwerk waar je jezelf mag zijn, steun of hulp krijgt en waar je je batterij weer eens opladen kan.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers

Wie zoeken we?

We zoeken mensen die aandachtig kunnen luisteren en de positie van deze ouders kunnen begrijpen. Je voelt je verwant met mantelzorg, de ouders en hun zorgenkind. Vanuit je werk, omdat je in je omgeving mantelzorgouders en zorgkinderen kent of gewoon omdat je je betrokken voelt. Het is vooral belangrijk om vanuit een positieve instelling er voor hen ‘te zijn’.

Wat ga je doen?

Je ontvangt de ouders en luister je naar hun verhalen en/of hulpvragen. Je begeleidt ouders en helpt mee tijdens (workshops op) de ouderbijeenkomsten, stelt ouders op hun gemak en vertelt zo nodig iets over de stichting.

Maak het verschil!

Wil jij samen met ons het verschil maken voor de mantelzorgouders? Ga dan direct naar de contactpagina en vink vrijwilliger worden aan, vul je gegevens en eventuele vragen in. Geef aan waar, wanneer en hoe vaak (1x per week, 1x per 2 weken, 1x per maand) je wilt meehelpen. Natuurlijk mag je ook aangeven aan welke taken jij de voorkeur geeft. Alles is bespreekbaar.

Bellen mag natuurlijk ook: +31 6 5539 7782.  

Oproep: vrijwilligers voor zorgoppascentrale 

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om een zorgoppascentrale op te zetten. Op die manier zouden mantelzorgouders onbezorgd kunnen deelnemen aan bijeenkomsten en evenementen.

Bij het opzetten van zo’n oppascentrale komt veel kijken. Daarom willen nu eerst de interesse van vrijwilligers peilen. Wil jij je (of ken je iemand die zich) wil inzetten door 2 tot 3 keer per jaar op een of meerdere zorgkinderen te willen passen? Oppassen varieert van een paar uur (in de avond) tot een hele dag. Het oppassen vindt plaats bij de ouders thuis of op locatie (bijvoorbeeld bij Ronald McDonald Kindervallei).

Wie zoeken we:

  • Ben jij Verzorgende IG 3/4, student Verpleegkundige of gepensioneerd Verpleegkundige?
  • Heb je ervaring met zorgkinderen?
  • En wil jij mantelzorgouders als vrijwilliger helpen door 2 tot 3 keer per jaar op hun kind te passen?
  •  

Klik hier en vermeld dat je interesse hebt als vrijwilliger zorgoppascentrale en geef ook even aan welke ervaring je met zorgkinderen hebt.

 

zorgoppascentrale

Samenwerking Stichting Ouders voor Ouders en Ronald McDonald Kindervallei

Wij zijn heel blij dat we een nieuwe samenwerking bekend mogen maken! Stichting Ouders voor Ouders en Ronald McDonald Kinderfonds-Kindervallei gaan zich samen inzetten voor o.a. familieweekenden voor (pleeg)ouders en hun zorgenkind. Het eerste project gaat dit voorjaar al van start en verder zijn we volop bezig met het bedenken van andere projecten en activiteiten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alle activiteiten, nieuwtjes en actuele informatie.

Stichting Ouder voor Ouders en Ronald McDonald Kindervallei
Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

adres:  Galjoenweg 64, 6222 NV Maastricht
mail:  info@stichtingoudersvoorouders.nl
telefoon:  +31 6 5539 7782
bankrekening:  NL02ABNA0812616472
kvk nummer:  70 70 35 23
rsin nummer:  85 84 28 453

social media:

Ouders voor Ouders op Facebook Ouders voor Ouders op Instagram Volg Ouders voor Ouders op LinkedIn

klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief