– Handige en leuke apps voor ouders van een zorgenkind –

Er zijn verschillende apps die echt heel handig kunnen zijn voor ouders van een zorgenkind. Bijvoorbeeld bij de organisatie, communicatie en het beheer van de zorg voor je kind. Maar ook apps die je aanzetten om in beweging te komen of om gewoon eens lekker een spelletje te doen. Niet iedere app werkt voor iedereen natuurlijk. Probeer er een paar uit om te zien welke het beste bij jou/jullie aansluit. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje hebben gezet. Mis je een app die absoluut in dit rijtje moet komen staan? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@stichtingoudersvoorouders.nl. Vermeld om welke app het gaat, waarvoor jij hem gebruikt en wat het je oplevert. Zo maken we dit overzicht steeds waardevoller!

 

Apps voor ouders van een zorgenkind

 

CareZone
CareZone is een alles-in-één app voor het beheren van de gezondheid en medicatie van je kind. Het stelt gebruikers in staat om medicatieplannen, afspraken, symptomen, en belangrijke contactinformatie op één plek te beheren.

MyFitnessPal
MyFitnessPal is een app die kan worden gebruikt om de voeding van je kind bij te houden. Het bevat een uitgebreide database met voedingsmiddelen en laat je ook aangepaste doelen instellen. Voor kinderen met speciale voedingsbehoeften biedt deze app een handige manier om ervoor te zorgen dat je kind de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Cozi Family Organizer
Cozi is een gezinsorganizer die functies biedt zoals een gedeelde kalender, takenlijsten en boodschappenlijsten. Hiermee kunnen gezinsleden informatie delen en plannen maken.

Leeloo
Leeloo is een app die non-verbale kinderen helpt om te communiceren met hun ouders, leerkrachten en vrienden. Leeloo is ontwikkeld met technieken speciaal ontwikkeld voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Als je kind zich bijvoorbeeld somber voelt, maar het niet kan uiten, kan het op de ‘treurige illustratie’ in de app klikken. Naast illustraties en emoji’s, kunnen combinaties van zinnen ook worden aangetikt om de tekst-naar-spraak-optie te gebruiken, zodat de app deze zinnen hardop uitspreekt.

Heads Up!
Dit is een hilarisch raadspel waarbij je een woord moet raden dat op een post-it op je voorhoofd staat terwijl anderen hints geven. Het is een geweldige manier om samen te lachen en te communiceren.

Geocaching
Geocaching is als een wereldwijde schattenjacht waarbij je echte schatten kunt vinden door aanwijzingen te volgen met behulp van GPS op je smartphone. Het motiveert gezinnen om samen de natuur te verkennen en avonturen te beleven.

Noise Down
Noise Down is een app die omgevingsgeluiden reduceert. Handig voor kinderen die gevoelig zijn voor geluid en behoefte hebben aan rustige momenten. Het kan helpen om geluidsgevoeligheid tijdens reizen te verminderen.

Prik! 
Met de Prik!- app wordt je kind goed voorbereid op een bloedafname, een infuus of een injectie in het ziekenhuis. Spelenderwijs en stap voor stap laat Puk je zien wat er wordt gedaan. Ook zie je hoe je als ouder ervoor kunt dat alles zo normaal mogelijk verloopt.

Hello 24/7
Handige app met alle belangrijke afspraken, personen. zorg- en andere hulpverleners inclusief hun contactgegevens op één plek. Zo zie je meteen waar en wanneer er nog zorg of actie gewenst is. Je hebt een gratis en betaalde versie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) deze app.

 

Oproep

Mis je een app die absoluut in dit overzicht moet staan? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@stichtingoudersvoorouders.nl. Vermeld om welke app het gaat, waarvoor jij hem gebruikt en wat het je oplevert.

 

 

Stichting Ouders voor Ouders

adres:  Galjoenweg 64, 6222 NV Maastricht
mail:  info@stichtingoudersvoorouders.nl
telefoon:  +31 6 5539 7782
bankrekening:  NL02ABNA0812616472
kvk nummer:  70 70 35 23
rsin nummer:  85 84 28 453

 

 

 

social media:

Ouders voor Ouders op Facebook Ouders voor Ouders op Instagram Volg Ouders voor Ouders op LinkedIn

klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief
klik hier voor 'Ouders - verhalen en inzichten'
klik hier voor onze folder