Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

Over ons

 

Stichting Ouders voor Ouders

Stichting Ouders voor Ouders is ontstaan voor en door ouders van een zorgenkind. Deze groep mantelzorgers wordt vaak over het hoofd gezien. Het is toch vanzelfsprekend dat je voor je kind zorgt? Dat klopt en precies daarom worden deze ouders vaak vergeten. Iedereen vindt het heel gewoon dat deze ouders dag in dag uit voor hun kind(eren) zorgen, naar het ziekenhuis gaan, therapie volgen, zorg regelen enz. enz. Er zijn maar weinig mensen die de impact hiervan begrijpen. Impact op de ouders zelf en hun fysieke en mentale gezondheid. Maar ook impact op de andere kinderen in het gezin, de grootouders, vriendjes en vriendinnetjes. En wat te denken van de impact op het sociale leven, een opleiding of je carrière?

Stichting Ouders voor Ouders brengt mantelzorgouders bij elkaar en creëert ontmoetingsplekken waar ze kunnen netwerken, verhalen kunnen delen, ervaringsdeskundigen kunnen ontmoeten, maar zich ook gewoon even kunnen ontspannen. Stichting Ouders voor Ouders is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze community. De stichting telt inmiddels vier locaties in Zuid- en Midden Limburg met spreekuren, themabijeenkomsten, workshops en trainingen. Bovendien geven we twee keer per jaar een eigen magazine uit met een oplage van 3.000 of meer. En tot slot organiseren we ontzorgweekenden en de jaarlijkse Ont-Zorg-Moet Dag zodat mantelzorgouders ook eens zorgeloos kunnen zijn.

Initiatiefneemster en voorzitter Suzy Kuypers, zelf ouder van een zorgenkind:

 

“Doordat ik al jaren in het doolhof van zorg(en)land rondloop vind ik het heel fijn om mijn eigen ervaringen met anderen ouders te kunnen delen en ook zelf nieuwe kennis en informatie te ontvangen. We werken hard aan een zo groot mogelijk en voor iedereen toegankelijk netwerk waarin ouders van zorgenkinderen met elkaar verbonden worden en we proberen tegelijkertijd de afstand tot organisaties te verkleinen. Heel belangrijk dat wij als ouders van een zorgenkind niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor elkaar blijven zorgen.

Stichting Ouders voor Ouders - Suzy Kuypers

Stichting Ouders voor Ouders

Het bestuur bestaat uit mantelzorgouders, (zorg)professionals of andere leden met bestuurservaring. Iedereen zet zich belangeloos in voor de stichting. Daarnaast zijn we ontzettend dankbaar voor de vrijwilligers die de bijeenkomsten, ontzorgweekenden en de Ont-Zorg-Moet Dag mogelijk maken.

Uiteraard kunnen we ook niet zonder structurele hulp van zowel bedrijven als particulieren. Ze zijn ‘de vrienden van Stichting Ouders voor Ouders’. Zonder deze steun is het onmogelijk alle activiteiten en spreekuren te organiseren. Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe ook zij zich via acties en donaties voor de stichting inzetten! Omdat we groeien als community en er steeds locaties bij zullen komen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrienden. Alle kleine beetjes helpen! Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie.”

Welkom op de website van Stichting Ouders voor Ouders

(correspondentie)adres

 

Pletsstraat 34
6241 CN Bunde
mail info@stichtingoudersvoorouders.nl
telefoon +31 6 5539 7782
disclaimer privacyverklaring
algemene voorwaarden KvK 70703523
Ouders voor Ouders op Facebook    Ouders voor Ouders op Instagram Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief