– Alleen samen kom je verder –

Rianne Wesenbeek heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en groei van Stichting Ouders voor Ouders. Voor de schermen ken je haar misschien van het luisterbankje tijdens de Ont-Zorg-Moet Dagen. Achter de schermen is ze beschermvrouwe en een betrouwbare sparringpartner voor Suzy Kuypers, voorzitter en initiatiefnemer van de stichting. Maak kennis met deze energieke en betrokken vrouw die zich sterk maakt voor meer begrip en erkenning voor ouders van een zorgenkind. 

Van breien tot discussiëren

Rianne is niet in een hokje te plaatsen. Zo zit ze het ene moment rustig een boek te lezen of een trui te breien en zo zit ze midden in een discussie met een wethouder. Rianne: ‘Die veelzijdigheid zit in mijn aard en hoe ik me als persoon ontwikkeld heb. Van mijn ouders leerde ik het belang van maatschappelijk betrokkenen zijn. Ze gaven mij en mijn broers en zussen de kans om te ontwikkelen en zo voor de samenleving van betekenis te zijn. Nee, ik ben inderdaad niet een hokje te stoppen. Ik ben altijd een werkende vrouw geweest, die haar eigen pad volgde of, als het er nog niet was, zelf maakte. Ik kan me echt ergens in vastbijten. Dat kan soms lastig zijn, maar mijn passie voor samenwerken, wint altijd. Zonder samenwerken kom je er niet. Alleen samen kom je verder.’

Mensen een stem geven

Rianne kreeg vorig jaar een lintje waarmee ze onderscheiden is tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Zo’n lintje krijg je natuurlijk niet zomaar. Ze heeft veel kansen gecreëerd voor mensen in onze samenleving die minder kansen hebben of krijgen. Vooral migranten, vluchtelingen – legaal en ook illegaal. Rianne: ‘Ja, ik heb me altijd graag ingezet voor diegenen die niet gehoord worden. Door het bepleiten en mee ondersteunen van (financierings)projecten, leerden mensen de eigen stem te laten horen en werden ze zichtbaar. Ook als beschermvrouwe van Stichting Ouders voor Ouders draag ik daaraan bij. ‘

Rianne als (groot)ouder

‘Als beschermvrouwe van enkele ZonMw projecten (programmering, financiering, onderzoek en vernieuwing in gezondheid, zorg en welzijn) kreeg ik weleens zijdelings met kinderen te maken. Zelf had ik geen kinderen. Toen ik op mijn 52e mijn man en liefde van mijn leven ontmoette, waren zijn kinderen een groot cadeau. Vanaf dat moment was ik hun ‘liefmoeder’ – stiefmoeder vonden ze niets. Nu ben ik zelfs oma.’

Beschermvrouwe van Stichting Ouders voor Ouder

‘Toen Suzy en ik elkaar leerden kennen was er meteen een klik. Vanaf dat moment ontwikkelde onze samenwerking zich. Ik vond (en vind!) haar initiatief om deze ouders zichtbaar en hoorbaar te maken erg belangrijk. Maar het is niet niks om in je eentje zoiets aan te gaan. Gelukkig kon ik haar door mijn ervaring met instanties en besturen goed op weg helpen. Informatie van instanties en overheden kunnen zó overweldigend zijn. En laten we ook niet vergeten dat Suzy zelf een mantelzorgouder is, werkt en een huishouden runt. Als er dan iemand van buitenaf met je meedenkt, iemand met wie je je ideeën kunt structuren, dan is dat natuurlijk fijn. Overigens is het niet alleen maar geven van mijn kant. Ik krijg ook erg veel terug en leer veel van Suzy en de wereld van mantelzorgouders.’

Toekomst Stichting Ouders voor Ouders

‘Ik ben ervan overtuigd dat als de stichting doorgaat op het ingeslagen pad en er voldoende financiële steun blijft komen, er nog heel veel mogelijk is. Vorig jaar waren er al veel mijlpalen zoals het nieuwe bestuur, de ANBI status en een eigen locatie. Geweldig! Ik hoop dat, met de hulp van de stichting, ouders hun stem nóg duidelijker gaan laten horen naar overheden en instellingen. Mijn advies is dan ook om vanuit jullie kracht te blijven organiseren en samen te werken. Alleen ben je slechts een druppel, samen vorm je een oceaan.’ 

Stichting Ouders voor Ouders

adres:  Galjoenweg 64, 6222 NV Maastricht
mail:  info@stichtingoudersvoorouders.nl
telefoon:  +31 6 5539 7782
bankrekening:  NL02ABNA0812616472
kvk nummer:  70 70 35 23
rsin nummer:  85 84 28 453

 

 

 

social media:

Ouders voor Ouders op Facebook Ouders voor Ouders op Instagram Volg Ouders voor Ouders op LinkedIn

klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief
klik hier voor 'Ouders - verhalen en inzichten'
klik hier voor onze folder